Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılara oranlara daha hafiftir. Özellikle akşam yemeğinde ağır yiyecekler tüketen kişiler, tatlı olarak sütlü tatlıları tercih ederler. Eğer sütlü tatlıları seviyorsanız bu tarifi denemenizi öneririz.

26.12.2018-16:07 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-15:57) Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılara oranlara daha hafiftir. Özellikle akşam yemeğinde ağır yiyecekler tüketen kişiler, tatlı olarak sütlü tatlıları tercih ederler. Eğer sütlü tatlıları seviyorsanız bu tarifi denemenizi öneririz. İşte sakızlı muhallebi tarifi...

Genel olarak evinizde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bu tarifin yapımı da çok kolay. Bu tarif için evinizde bulunamayack tek malzeme damla sakızı olacaktır. Ancak damla sakızını kolaylıkla her yerde bulabilirsiniz. Sakızlı muhallebi için gerekli malzemeler;

-1 litre süt

-1 su bardağı un

-1 su bardağı toz şeker

-2 paket vanilya

-2-3 parça damla sakızı

SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ

Süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın ve pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırıp, pişirmeye başlayın. Daha sonra ayrı bir kapta damla sakızlarını dövün ve toz haline getirin. Damla sakızlarını muhallebi karışımına ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin. Son olarak muhallebiyi robottan geçirip kaselere alın. İsterseniz üzerine tarçın dökerek servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal