Limonlu merengin kökleri Fransa’ya dayanmaktadır. Peki limonlu mereng pay tarifi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktasıyla limonlu mereng pay tarifi…
LİMONLU MERENG PAY TARİFİ
Malzemeler:
- 250 g un
- 150 g tereyağı
- 100 g pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı toz badem
- Çeyrek çay kaşığı tuz
LEMON CURD TARİFİ
Malzemeler:
- 200 g toz şeker
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 100 ml limon suyu
- 6 adet yumurta sarısı
- 50 g tereyağı
SAYDAM LİMON TARİFİ
Malzemeler:
- 30 g toz jelatin
- 100 g toz seker
- 600 ml su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
MERINGUE TARİFİ
Malzemeler:
- 90 g yumurta akı
- 3 damla limon suyu
- 150 g toz seker
- 50 g su
LİMONLU MERENG NASIL HAZIRLANIR?
Tart hamuru için;
Un ve tereyağını bir bleandra alarak ekmek kırıntısı olana kadar çekin sonrasında tüm malzemeyi ekleyerek hamur kıvamına alana kadar çekin. Yağlı kağıt arasına koyduğunuz hamuru açarak yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt yerleştirerek kalıbı dolduracak kadar nohut koyun. Önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişirin. İçerisindeki nohutları alarak 5 dakika daha hamurun üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Lemon curd yapılışı;
Toz şeker ve limon kabuğu rendelerini blenderden çekip bir tencereye alın. Yumurta sarılarını ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırıp limon suyunu azar azar ilave edin. Kaşık arkasında kalacak kıvama ulaşana kadar pişirin. Ocaktan alarak tereyağını ekleyin iyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Saydam limon yapılışı;
Toz jelatini bir tencereye alarak suyu azar azar jelatine karıştırıp ilave edin. Kaynamaya başladığında ise limon tuzu ve toz şekeri ekleyin. Çok az daha kaynatarak ocaktan alın. Başka bir tencerede buzlu su yaparak üzerine oturtarak yavaş yavaş çırpıp soğutun.
Meringue yapımı;
Toz şeker ve suyu ocakta kaynatın yumurta akını çırpma kabına alarak limon suyunu ilave edin köpürene kadar çırpın. Kaynayan şerbeti akıtın ardından da istenilen kıvama gelene kadar çırpma işlemini devam ettirin. Tart hamurunun en alt kısmına lemon curdü sıkma torbası ile ince bir katman oluşturup sıkın. Lemon curdün üzerine soğuyan saydam limonu ekleyin. Saydam limonun donması için soğutucuya atın. Saydam limon donduğu zaman Meringueleri sıkarak pürmüz yardımıyla üzerlerini yakın.