Pratik Mahlepli Poğaça Nasıl Yapılır? Mahlepli Poğaça Tarifi

Mahlepli poğaça uzun süreler taze kaldığı için sık sık pişirmek isteyeceğiniz tarifler arasında. Peki evde mahlepli poğaça nasıl yapılır? En pratik hazırlanabilecek poğaça ile sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatın.

15.06.2019-15:40 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-15:29)

Genellikle toz halde satılan mahlep, pastanelerdeki poğaçaların sırrıdır. Hem muhteşem tat veren hem de kokusuyla tüm evi saracak mahlepli enfes poğaçanın tarifini sizin için paylaşıyoruz.  

MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ  

MALZEMELER

1 büyük çay bardağı süt
1 büyük çay bardağı su
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için;

Beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

HAZIRLANIŞI  

Süt ve suyu karıştırarak ılık olana kadar ocağa koyun.

Ardından içine toz şeker, tuz ve kuru maya ekleyip köpürene dek karıştırın.

Ocağın altını hemen kapatıp, derin bir kasenin içerisine aktarın. Üzerine sıvı yağ, mahlep, tuzu koyup iyice karıştırın.

Bu karışımın üstüne unu azar azar ekleyip yoğurun.

Hazırlanan hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Bekletilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp içerisine iç malzemelerden koyarak yuvarlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip, yumurta sarını sürün. 

En son çörek otu ve susam serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişmesini sağlayn.

Pişen poğaçaları sıcak ikram edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal