Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı börek mi olur demeyin! Taze ve incecik pırasadan yapılan böreğe bayılacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak pırasalı börek tarifimizi veriyoruz.

24.01.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-09:17) Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı börek mi olur demeyin! Taze ve incecik pırasadan yapılan böreğe bayılacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak pırasalı börek tarifimizi veriyoruz.

Gerekli malzemeler:

- 1 kg. pırasa

- 1 adet soğan

- 3 adet yufka

- 4 yumurta

- 1 yumurta sarısı (üzeri için)

- 1 çay bardağı sıvı yağ (börek harcı için)

- 2 kaşık sıvı yağ (soğanı kavurmak için)

- 2 su bardağı süt

- Kırmızı biber

- Karabiber

- Tuz

Yapılışı:

-İlk önce pırasalar yıkanır ve ufak ufak kesilir, süzgeçte bekletilir.

- Bir tencerede soğan yemeklik doğranıp, 2 kaşık sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından doğradığımız pırasalar eklenir ve devamlı tahta kaşık ile karıştırılarak sotelenir. Pırasalar iyice yumuşayınca tuzu ve biberleri eklenir.

- Ayrı bir kapta 4 yumurta, 2 subardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır.

- Yağlanmış ya da fırın kağıdı serili tepsiye yufka konur, sütlü harç sürülür. Tekrar yufka konur, yine harç sürülür.

- 1.5 yufka arasına geldiğimizde tenceredeki pırasa her tarafına gelecek şekilde yayılır.

Diğer 1.5 yufkayla sütlü harç sürerek aynı işlem devam eder.

- Üzerine 1 yumurtanın sarısı şayet sos artarsa birlikte sürülür.

- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal