Pırasalı börek mi olur demeyin! Taze ve incecik pırasadan yapılan böreğe bayılacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak pırasalı börek tarifimizi veriyoruz.
Gerekli malzemeler:
- 1 kg. pırasa
- 1 adet soğan
- 3 adet yufka
- 4 yumurta
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (börek harcı için)
- 2 kaşık sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
- 2 su bardağı süt
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
-İlk önce pırasalar yıkanır ve ufak ufak kesilir, süzgeçte bekletilir.
- Bir tencerede soğan yemeklik doğranıp, 2 kaşık sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından doğradığımız pırasalar eklenir ve devamlı tahta kaşık ile karıştırılarak sotelenir. Pırasalar iyice yumuşayınca tuzu ve biberleri eklenir.
- Ayrı bir kapta 4 yumurta, 2 subardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır.
- Yağlanmış ya da fırın kağıdı serili tepsiye yufka konur, sütlü harç sürülür. Tekrar yufka konur, yine harç sürülür.
- 1.5 yufka arasına geldiğimizde tenceredeki pırasa her tarafına gelecek şekilde yayılır.
Diğer 1.5 yufkayla sütlü harç sürerek aynı işlem devam eder.
- Üzerine 1 yumurtanın sarısı şayet sos artarsa birlikte sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.