Patates Nasıl Yetişir?

Patates yıl boyunca yetiştirilen ve hasat edilen bir üründür. Patates toprak altında yetiştikten sonra yumrusunu besin olarak tüketilir. Dünya'da en çok tüketilen besin ürünlerinden bir tanesidir. Sağlık açısından önemli bir besin öğesi olmakla beraber güven içerisinde tüketilen bir besin kaynağıdır.

17.05.2018-16:45 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:40) Patates Nasıl Yetişir?

Patates yıl boyunca yetiştirilen ve hasat edilen bir üründür. Patates toprak altında yetiştikten sonra yumrusunu besin olarak tüketilir. Dünya'da en çok tüketilen besin ürünlerinden bir tanesidir. Sağlık açısından önemli bir besin öğesi olmakla beraber güven içerisinde tüketilen bir besin kaynağıdır.

Patatesin Önemi Nedir?

Patates vitamin açısından önemli bir besin kaynağıdır. A, C, K, B6 ve E vitaminleri açısından zengin bir besindir. Potasyum deposu olarak adlandırılır. Ayrıca kalsiyum, demir ve yeteri kadar magnezyumda içermektedir. Patates birçok besin öğesi olarak kullanmak ve tüketmek obeziteyi, diyabet ve kalp hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Patatesin Tüketim Şekilleri

Patates birçok şekilde tüketmek mümkündür. Örneğin; patatesi haşlayarak, kızartarak, cips veya patatesin suyunu da tüketmek mümkündür. Bu tüketimin sağlık açısından da önemi vardır. Patates ciltte döküntülerin onarır, saçları korur, kilo vermeye yardımcı olur, enerji verir ve kilo verilmesine de yardımcı olur. Patatesin ulaşılabilirliği uygundur. Pahalı bir ürün değildir. Pahalı olmaması, ulaşılabilir olması patatesin tüketilebilir bir ürün olmasına nedendir. Patatesin yararları insan sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.

Bunların dışında patates; kemik sağlığı, kan basıncı, kalp sağlığı, kanser ve kilo kontrolü açısından önemli bir besindir. Patatesin B6 vitamini yönünden zengin olması bu hastalıklara iyi gelmesiyle beraber birçok açıdan önemli ve tüketilmesi gereken bir besin öğesi olarak kullanılması gerekmektedir. Sağlık açısından önemli bir besindir.

Patatesi birçok şekilde tüketilebilir. Örneğin; kızartarak, haşlayarak, cips veya patatesin suyu tüketilmektedir. Bunların içinde haşlanarak ve suyunun tüketilmesi uygun görülse de cips olarak tüketilmesi daha yaygın bir tüketim şeklidir. Patatesin suyunun kan şekerini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Patatesin düzenli ve dikkatli olunmadığı sürece tüketilmesinde zararlı olabilecek durumlar da vardır. Patatesin hasarlı ve filizli olması, patatesin çiğ tüketilmesi önerilmemektedir. Bu durumların gerçekleşmesi sağlık açısından birçok zarar verici nedenlere yol açabilir. Patatesin yararlarını göz önünde bulundurarak tüketmek gerekir. Patatesin zararlarını da göz önünden kaçırmamak yararları kadar önemlidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal