Patates Nasıl Haşlanır? Patates Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Patates haşlamanın püf noktaları nelerdir? Patates nasıl haşlanır? Patates kaç dakikada haşlanır, patates haşlamanın püf noktaları nelerdir? İşte bilmek istediklerinizi sizin için derledik.

02.07.2019-14:05 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-13:51)

Patatesleri haşlayarak yemek istediğinizde, öncelikle patateslerin iyice yıkanmış olmasına önem verin. Haşlama suyuna toz ve toprak karışmasını bu şekilde engelleyebilrisiniz.

PATATES NASIL HAŞLANIR?  

Eğer zamanınız yoksa patatesleri kabukları ile birlikte ikiye bölüp haşlama tenceresine koyabilirsiniz.

Salatalar için garnitür olarak haşlamak istediğinizde ise; istedğiniz boyutta kesip tencere içine aktarabilirsiniz.

PATATES KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?

- Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterlidir.

- Küp şeklinde doğranan ve daha ufak olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika ideal.

- Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirebilrsiniz.

Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayacaksanız, pişirme süresi biraz daha uzun olur. Bu durumda kontrol ederek 40 dakikada haşlayabilirsiniz.

Düdüklü tencerede patates haşlayacaksınız; patatesleri 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal