Pastırmalı Sivas Böreği Tarifi

Pastırma ve ıspanağın muhteşem uyumunun olduğu ince ama kıtır kıtır bir börek tarifini Sivas'tan getirdik.

02.10.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-09:09)

Sivas'ın geleneksel tadlarından pastırmalı ve ıspanaklı böreği ile misafirlerinize otantik bir tat sunabilirsiniz.

MALZEMELER

3 yufka
1 demet ıspanak
1 kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g çemensiz pastırma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
30-50 g tereyağı

NASIL YAPILIR?

Ispanağı ayıklayıp temizledikten sonra süzün. İnce kesip derin bir kaseye koyun. Öteki yönden zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırın. Üstüne ince kestiğiniz soğanları katıp 1-2 dakika kavurun. Ispanakları tavaya koyup orta ısılı ateşte, devamlı karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Doğradığınız çemensiz pastırmaları da kavrulan ıspanaklara katın. Tuz ve karabiberi döküp karıştırdıktan sonra ocaktan kaldırın.

Hazır yufkalardan bir tanesini tezgaha dizin. Yufkanın 4 ucunu içine katlayıp tam bir kare biçimine getirin. Yufkayı 4’e ayırıp 4 tane kare hamur elde edin. Karelerin her birinin ortasına ıspanaklı harçtan 1’er yemek kaşığı ekleyip, bohça biçiminde katlayın ve üstüne bastırın. Öteki yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Geniş bir tavayı orta ayarda ateşte kızdırın. Börekleri kızgın tavada önlü arkalı kızartıp her iki tarafını tereyağıyla yağlayın ve üst üste koyup sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal