Tatlıyla aranız nasıl olursa olsun bu tarifi yapmak için sabırsızlanabilrisiniz. Pastanedekilerden daha lezzetli ekler yapmaya ne dersiniz? İşte muhteşem ekler tarifi.
EKLER TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için;
-100 gram tereyağı
-1 bardak su
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 bardak un
-4 yumurta
-Tuz
-Yarım paket vanilya
Kreması için;
-2 bardak süt
-3 kaşık nişasta
-3 kaşık toz şeker
-50 gram tereyağı
-Yarım paket vanilya
-1 paket krem şanti
Nasıl yapılır?
-İlk önce kreması için süt, toz şeker ve nişastayı tencerede güzelce çırpın ve ateşte koyu kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirin.
-Sonrasında vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için bırakın. Hamurunu için su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencerede iyice kaynatın.
-Sonra içine 1 bardak unu atıp hızlı hızlı karıştırın ve soğuması için bırakın. Hamur soğuyunca da içerisine vanilyayı ve 1 yumurtayı katıp mikserle çırpın.
-Hamura tekrar 1 yumurta daha ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirdikten sonra hamuru sıkma torbasına koyup tepsiye sıkın.
-Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 35 dakika pişirin.
-Kremanın içerisine, toz krem şanti ekleyip, mikserle çırpın ve soğuyan hamurun içerisine sıkıp üstünü de istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.