Parmesanlı Kabak Cipsi Tarifi

Marketlerde satılan paketli cipslerin inceliğinde, çıtır çıtır bir kabak cipsi biraz daha baharatlı ve lezzetli bir tarifi tercih edenler için parmesanlı kabak tarifi enfes bir alternatif olacak.

09.11.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-12:57)

Paket cipslerdeki sağlığa zararlı etkilerden ve yağlardan korunmak istiyorsanız size sebzeli bir cips önerimiz var. 

PARMESANLI KABAK CİPSİ

MALZEMELER

Kabak
Tuz
Sıvıyağ
Yumurta akı
Rendelenmiş parmesan peyniri

Parmesanlı kabak cipsi yapılışı

 Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra kalın (kabak kızartması gibi) dilimleyin.

 Kabakları güzelce tuzlayın.

Tepsiye yağlı kağıt serin.

Kabakları yumurta akına bulayarak rendelenmiş parmesana daldırın.

Tek tek tepsiye sıralayın. Arzuya bağlı olarak üstüne baharat serpiştirin.

Önceden ısıttığınız 200 derece fırına sürün.

Servis önerisi:

Kabak cipsi tarifi ile gidecek en iyi lezzet elbette ki sarımsaklı yoğurt. Fırından çıkardığınız kabak cipsini sarımsaklı yoğurda daldırıp zevkle tüketebilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal