Rize'de muhlama olarak bilinen mıhlama da denilen muhteşem lezzetli yöresel yemeği yapmak ister misiniz? Mıhlamanın tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tereyağını tavada eritmeye başlayın.
Eriyen tereyağının üzerine 4 yemek kaşığı mısır ununu ilave edin.
Mısır ununu iyice kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırmaya başlayın.
Mısır unu, su ile 20 dakika kadar kısık ateşte piştikten sonra üzerine kaşar peynirini ya da trabzon peynirini ekleyerek karıştırmaya başlayın.
Yaklaşık 5 dakika içerisinde mıhlamanız olacaktır. Sıcak ekmekle beraber tüketirseniz parmaklarınızı da yersiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.