Mıhlama (Kuymak) Nasıl Yapılır?

Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden biri olan mıhlama, bazı yörelerde kuymak olarak bilinir. Peki mıhlama kuymak nasıl yapılır?

01.02.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-08:55) Mıhlama (Kuymak) Nasıl Yapılır?

Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden biri olan mıhlama, bazı yörelerde kuymak olarak bilinir. Peki mıhlama kuymak nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz bu yöresel lezzete misafirleriniz bayılacak.

Mıhlama için gerekli malzemeler:

Tereyağı muhlama (kuymak) için olmazsa olmaz malzemelerin başında gelmektedir.

2 su bardağı su

1 su bardağı süt

4 yemek kaşığı mısır unu

250 gram tel peyniri

Yapılışı:

-Güzel bir mıhlama yapmak için öncelikle hazırladığınız terayağını tavada eritin.

-Terayağı kızma aşamasına gelince mısır ununu ekleyerek kısık ateşte mısır ununu kavurmaya başlayın.

-Farklı bir tencerede süt ve suyu karıştırarak mısır unu ile terayağının üzerine ekleyin, karıştırın.

-Sıra geldi tel peynire... Süt ile mısır unu karışımınızı tel peyniri üzerine ekleyin.

-Peynirin erimesini dikkatlice izleyin eğer peynir erimezse küçük dokunuşlarla peynirin erimesini sağlayın.

-Peynir de eridikten sonra malzemeleri tamamen karıştırın.

-Mıhlamanın hazır olması terayağının üste doğru çıkmasıyla belli olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal