Menopoz Sonrası Risk Artıyor!

Kadınlarda ilerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı artan rahim sarkması, mutlaka doğru bir şekilde tedavi edilmesi gerekir. 50 yaş üzeri kadınların yaklaşık yarısında ortaya çıkan rahim sarkması nasıl önlenir? Detaylar haberimizde…

07.01.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-13:55)

Kadınlar rahim sarkması nedeniyle hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumsuz etkilenip kendilerini sosyal hayattan soyutlaştırabiliyorlar. Peki, rahim sarkması neden olur ve nasıl önlenir?

RAHİM SARKMASI NASIL ÖNLENİR?

Yaş ilerlemesi, çok sayıda ve normal doğum yapmak, iri bebek doğurmak, fazla kilolar, ağır yük kaldırmak, sürekli öksürmek, kabızlık ve fazla ıkınma rahim sarkmasına sebep olabilecek etkenler arasında yer alır. Özellikle menopoz sonrası östrojen desteğinden mahrum kalındığında bu risk daha da artmaktadır. Rahim sarkması tedavisi, hastaya göre değişiklik göstermektedir. Hafif vakalarda pelvik taban kaslarını güçlendirecek ‘kegel egzersizleri’, kilo verme, vajinal östrojen kullanımı yeterli olurken, ileri vakalarda rahmi ve idrar torbasını yukarıda tutan halka ve kaldıraç şeklindeki ‘pesser’ denilen vajinal aplikatörler veya cerrahi gerekebilmektedir. Ameliyatlar karında kesi olmadan vajinal yolla yapılabildiği gibi laparoskopik yöntem sayesinde kapalı olarak da gerçekleştirilebilmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal