Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır? Mantarlı Omlet Tarifi

Kahvaltı sofralarınızda pratik bir ve leziz bir tarif arıyorsanız mantarlı omlet tam size göre. Özellikle çalışan kadınlar için oldukça pratik tarif olan bu kahvaltılığı mutlaka denemek isteyeceksiniz.

18.06.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-10:54)

Hem ekonomik hem de lezzetli bir tarif olan mantarlı omleti denemek için mutfağınızda zaman geçirmenin tam sırası...

MANTARLI OMLET TARİFİ 

MALZEMELER: 

3 adetyumurta, 2 yemek kaşığısüt, 1 çay kaşığıtuz, 6 adetkültür mantarı, 1/2 tatlı kaşığıtereyağı, 1 tatlı kaşığıkrema, 3 dalfrenk soğanı (üzeri için)

HAZIRLANIŞI: 

Mantarları ayıklayın ve iri iri doğrayın. Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları güzelce soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba koyun. Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın. Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Sonra kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana dek pişirin. Sotelenen mantarları ve ince ince kıyılmış frenk soğanlarını da ekleyerek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa koyun ve üzerine frenk soğanını da ekleyerek sunum yapın. İşte bu kadar, afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal