Siz de kışın turşu yemeyi sevenlerdenseniz ve turşu kurmaya başladıysanız kırmızı lahana turşusu kurmak için de acele ediyor olabilirsiniz. Peki kırmızı lahana turşusu kurmanın yöntemleri neler? Hangi malzemeler kullanılır işte sizin için derledik.
KIRMIZI LAHANA TURŞUSU
MALZEMELER:
1 orta boy kırmızı lahana, 1 tatlı kaşığı tuz,1 su bardağı su,1 su bardağı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI:
Lahanayı ince şekilde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice oyun ve 10 dakika dinlendirin. Sonrasında durulamadan kavanozlara koyun ve elinizle bastırarak yerleştirin. 1 su bardağı kadar elma sirkesini 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu ile güzelce harmanlayın ve bu karışımı lahanaların üstüne dökün. Kapağını kapattıktan sonra 3-4 gün buzdolabında dinlendirin. Sonrasında çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.