Misafirleriniz geldiğinde herkesin sevdiği kirazı şerbet şeklinde gördüğünde oldukça şaşıracak. İşte, kiraz şerbeti tarifi...
MALZEMELER
1 kg kiraz
2 litre su
2 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
4~5 karanfil
ÜZERİ İÇİN
Taze nane
HAZIRLANIŞI
Kirazları sapları ile beraber temizleyip süzülmesi için bir kenara koyun. Su, toz şeker, çubuk tarçın ve karanfili geniş bir tencereye koyun. Şekerin hepsi eriyinceye dek ara ara karıştırarak kaynatın. Şerbeti süzüp başka bir tencereye koyun. Süzülen kirazları ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Soğumasının ardından nane yaprağı ile süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.