Kayseri mutfağının en nefis lezzeti olan mantıyı evde denemeye ne dersiniz? Mantının yapılış zorluğu sizi vazgeçiriyorsa bir kez daha düşünün. Bu lezzeti evde denemek için sabırsızlanacaksınız.
KAYSERİ YAĞ MANTISI TARİFİ
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un,1 paket instant maya,2 yemek kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,1/2 su bardağı ılık süt,1 adet yumurta
İç Harcı İçin:
200 gram kıyma,1 adet soğan,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak İçin:
3 su bardağı kızartma yağı
Sosu İçin:
1 kase yoğurt,2 diş sarımsak,1 tatlı kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı domates püresi
HAZIRLANIŞI:
İç Harcın Hazırlanışı:
Soğanı rondodan güzelce geçirin.Kıyma, soğan ve baharatları bir kasenin içinde yoğurun ve iç harcınızın üstüne streç film sararak buzdolabında bekletin
Hamurun Hazırlanışı:
2,5 su bardağı kadar unu bir kaba eleyin.Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla birlikte karıştırın.Hamurun kıvamına göre ölçülü unun kalan kısmını da ilave edin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir kıvama gelinceye dek yoğurun.Hamuru yaklaşık 35-40 dakika oda ısısında mayalandırın. Mayalanan hamuru oklava ile inceltin. Hamuru büyük kare parçalara ayırın ve hazırlanan iç harcı ortalarına gelecek şekilde yerleştirin.Bohça gibi kapatarak kızgın yağda kızarmasını sağlayın. Fazla yağı süzmesi için ise önce kağıt havlu üstünde dinlendirerek emdirin. Sosu için; tereyağını güzelce eritin ve domates püresini kızgın yağa boşltın.
Sarımsaklı yoğurdu hazır edin ve üzerine domates sosu gezdirin. Kızarttığınız yağ mantılarını sosa batırıp ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.