Karabuğdaylı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Karabuğdaylı zeytinyağlı yaprak sarma tarifi ile sofranızı hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün ile süsleyebilirsiniz. Karabuğdaylı zeytinyağlı yaprak sarmasının püf noktaları...

06.01.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-16:03)

Besin değeri yüksek karabuğdaya sofranızda yer açın. Eğer karabuğdayı sadece salata olarak kullanabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte karabuğdaylı zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır diyenler için tarifi…

MALZEMELER

  • 1/2 kg asma yaprağı
  • 1/2 kg kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 küçük su bardağı çiğ karabuğday (greçka)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1/2 demet maydanoz

NASIL YAPILIR?

Kıymanın içerisine tüm malzemeleri sırayla ekleyerek harmanlayın. Diğer tarafta yaprakları sıcak suda bekleterek tuzunun biraz gitmesini sağlayın. Sonra yaprakları harç ile doldurarak sarın. Tencerenin altına sarmaların yapışmaması için 5-6 yaprak koyun ve üzerine sarmaları dizin. Bir bardak su ekleyerek kısık ateşte yapraklar ve iç harcı yumuşayana kadar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal