Rus mutfağından enfes bir lezzetle karşınızdayız. İste reçel, çikolata gibi tatlılarla ister sade olarak tüketebileceğiniz bu lezzeti en kısa zamanda denemek isteyeceksiniz.
BLİNİ TARİFİ
MALZEMELER:
2 adet yumurta,1/2 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı şeker,1 su bardağı elenmiş un,1 su bardağı süt,2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı.
HAZIRLANIŞI:
Yumurtayı tuz ile beraber geniş bir kapta köpürene dek çırpın. Şekeri, yağı ve sütü ilave edip çırpmayı sürdürün.Unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin. Çırpın. Bir krep tavasını önceden ısıtın ve bir miktar sıvı yağ ile yağlayın.Yağladığınız tavaya yarım kepçe miktarında dökün ve bütün tabana yayın. Bir zaman pişmesini bekleyip sonra ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Piştikten sonra üstüne eritilmiş tereyağı sürün. Kalan harcı böyle hazırlayın.İçerisini istediğinizi gibi doldurarak yiyebilirsiniz. İsterseniz sade ve rulo bir gibi sararak servise sunabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.