Çay saatinize eşlik edecek harika bir kek yaptınız. Tabi keki kek yapan şey pofuduk bir şekilde kabarmış olmasıdır. Sönen kek havasının nedenleri nelerdir? Sizler için derledik.
FIRININ KAPAĞINI AÇIP KAPATIYORSANIZ
Kekinizin havası eğer aniden sönüyorsa ya da hiç kabarmıyorsa bunun pek çok nedeni olabilir. Bu nedenlerin en önemlisi ise ısı değişimleridir. Kekinizi doğru biçimde yapmış olabilirsiniz. Fakat eğer fırınınızı uygun sıcaklıkla ısıtmadıysanız ya da pişirme aşamasında sürekli kapağını açıp kapatıyorsanız o kekin sönme ihtimali yükselecektir.
BIÇAK YA DA ÇATALLA KONTROL EDİYORSANIZ
Fırınınızı belli bir sıcaklıkta önceden ısıtmanız gerekir. İlk 20-25 dakika bu ısıyla asla oynamadan, fırının kapağını açıp ısı değişimleri meydana getirmeden kekinizi pişirin. Böylece kekinizin sönme riski azalacaktır. Eğer kekinizi kontrol etmek istiyorsanız, sert bir cisim yerine kürdanla test edin.
FIRININIZI ÖZENLE SEÇİN
Kekin sönmemesini istiyorsanız fırınızını özenle seçmelisiniz. ısıyı doğru yayan bir fırın kullandığınızdan emin olun.
MALZEMELER BAYAT OLMASIN
Kek yaparken yumurtanın bayat olmamasına, kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olmamasına dikkat edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.