Hem sağlıklı hem pratik nefis bir çorba tarifi... Yaz çorbaları arasında yerini alacak buz gibi bir lezzet... İşte kabakl yoğurt çorbası tarifi.
KABAKLI YOĞURT ÇORBASI
MALZEMELER:
1 çay bardağı bulgur, 3 kabak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım demet dereotu (Kıyılmış), 1 yemek kaşığı badem (Küçük doğranmış), 2 su bardağı süzme yoğurt, 4 su bardağı ayran, 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş), 1 tatlı kaşığı pul biber, Tuz
HAZIRLANIŞI:
Bulguru tencereye koyup 3 su bardağı su ilave edin. Yumuşayana dek haşlayın. Kabakları zar şeklinde doğrayıp zeytinyağında bademlerle beraber 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan indirip tuz, kıyılmış dereotu ve karabiber ilave edip tatlandırın. Bulgurla beraber suyunu oda ısısında soğumaya bırakın. Ayran ile yoğurdu ayrı bir kasede iyice karıştırın. Kalan tüm malzemeyi bulgurlu suya katın. Karıştırıp buzdolabında soğuttuktan sonra ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.