Aile toplantılarında ve özel günlerde yapılabilecek İtalya mutfağından bu lezzet ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
MALZEMELER
-3 cm kalınlıkta kesilmiş 4-5 parça dana incik
-1 avuç beyaz un
-Zeytinyağı
-2 konserve doğranmış domates
-2 halka doğranmış havuç
-2 kereviz
-2 patates
-2 soğan
-6-8 diş sarımsak
-3-4 kereviz yaprağı
-1 defne yaprağı
-1 bardak et suyu
-10-12 tane karabiber
-Tuz
-1 portakal
-1 demet maydanoz
NASIL YAPILIR?
-Dana incik parçalarını una bulayın. Yağladığınız ve una buladığınız incik dilimlerini koyu renk alana dek kızartın, işlemi tamamlanmış etleri bekletin.
-Aynı tavada önce soğanları sararana dek çevirin. Sarımsakların 5-6 tanesini soğanlara katıp kokusunu işitene dek pişirin.
-Havuçları ve kerevizleri katıp kapağını kapatarak 5-6 dakika daha pişirin. Kapağını örtün ve 5-6 dakika kısık ateşte yavaş yavaş pişmelerini sağlayın.
-Bu arada 8-10 cm derinlikte ve etlerinize ideal büyüklükte bir fırın tepsisinin içine etlerinizi koyun.
-Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri katın. Etlerin üstüne soğan karışımınızı döşeyin ve patatesleri katın.
-Domatesleri dökün, et suyunu katın, arzunuza göre tuz katın. Tepsinin ağzını örtün ve yarım saat evvel ısıtmaya başladığınız fırında 3 saat pişirin.
-Portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kesin.
-Servis yaparken çukur tabaklar kullanın ve her bir parça etin yanına havuç, patates ve kerevizin yanı sıra bol bol da sosundan dökün.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.