İsveç Keki Nasıl Yapılır? Tüm Kek Tariflerini unutturan Lezzet

Altın günlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında kek tarifleri mutlaka vardır. Size bildiğiniz bütün kek tariflerini unutturacak bir lezzet düşünün ki dışı kıtır kıtır olsun ama içi ıslak ve akışkan kıvamda kalsın. İşte İsveç kekinin tarifi…

22.03.2018-13:39 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-13:31) İsveç Keki Nasıl Yapılır? Tüm Kek Tariflerini unutturan Lezzet

Aynı tatlılardan sıkılmadınız mı? Sizde değişik lezzetler arıyorsanız İsveç keki tam size göre. Dışı kıtır kıtır içi ıslak ve akışkan bir kek düşünün işte o kekin adı İsveç keki. Bu kekin kıvamına ve lezzetine hayran olmamak elde değil. İşte hem gözünüzü hem damaklarınızı ödüllendirecek İsveç kekinin tarifi…

MALZEMELER

100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Püf Noktası: Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olmasından dolayı kek kalıbınızı özenle yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirin. Piştikten sonra kalıptan alırken dikkatli olun. Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek kalması gerek. Dolayısıyla devamlı kontrol ederek pişirmeniz gerekiyor.

YAPILIŞI:

Tereyağını eriterek soğutun. Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar iyice çırpın. Un, vanilya ve kakaoyu farklı bir kapta çırparak yumurta-şeker karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Ardından ılıyan tereyağını da içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin. 22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal