İrmik helvası nasıl yapılır, kaç dakika kavrulur? En çok beğenilen irmik helvası tarifi

Yemeklerden sonra şöyle güzel kavrulmuş tam kıvamında tadı damaklarda kalacak muhteşem hafif bir tatlı yemek istiyorsanız tercihiniz mutlaka irmik helvası olmalı. En çok beğenilen irmik helvası tarifini sizler için araştırdık. İşte püf noktaları irmik helvası tarifi...

11.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-16:46)

İrmik helvası pek çok kişi tarafından sevilen, yemek sonrasında en çok tercih edilen tatlıların başında gelmektedir. İrmik helvası kolay gibi görülür fakat kıvamını tutturmak oldukça zordur. Severek tükettiğiniz bu tatlıyı kolayca yapabilmeniz için ve kıvamında olması için tam ölçüleri ile sizler için hazırladık. Tadı damağında kalacak muhteşem irmik tatlısıyla siz de herkesi mest edin.

İrmik helvası nasıl yapılır?

İrmik helvası için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı irmik

- 2 su bardağı süt 

- 1.5 su bardağı şeker

- 4 kaşık tereyağı

İrmik helvası için ilk olarak tereyağını tencereye alarak eritin ardından da içine irmikleri ilave ederek kavurmaya başlayın. İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Tereyağı ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edip içine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin. Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

İrmik helvası tarifi

İrmik helvasının püf noktaları

- Helvayı yaparken mutlaka tereyağı kullanılmalıdır. 

- Sürekli başında beklenmelidir çünkü irmik çok az bile yansa kötü kokar. 

- Her zaman şeker en son konulmalıdır, bu şekilde kıvamı daha kolay tutturulur. 

İrmik helvası kaç kaloridir?

- 100 gr irmik helvası 532 kcal'dir. Yüzde 50 karbonhidrat, yüzde 6 protein ve yüzde 44 yağ içermektedir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal