Helal Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar? Kozmetik Ürünlerde Helal Sertifikasının Yararları

Son zamanlarda yükselişe geçen ve çoğu alanda kendine yer bulan helal sertifikası ürünlere bazı şartlar getiriyor. Peki, helal sertifikası olan ürünleri diğerlerinden ayıran farklar nelerdir? İşte, sorunun cevabı...

22.07.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-11:11) Helal Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar? Kozmetik Ürünlerde Helal Sertifikasının Yararları

Yiyeceklerden sonra kozmetik ürünlerde de yükselişe geçen helal sertifikası bazı kişilerin ilk tercihi oluyor. Daha doğal ve özel şartları barındıran helal sertikası tercih ediliyor.

HELAL SERTİFİKASI NEDİR?

Helal (halal) Arapça bir sözcüktür. İslamiyet’te de “izin verilen” manasına gelir. Helal kelimesi yalnızca gıdalar için geçerli olmayıp; insanların hareketlerini, konuşmalarını, kıyafetlerini ve kişisel bakım ürünlerini de kapsayan bütünsel bir kelimedir.
Helal kozmetik ürünleri helal bileşenler barındıran ve helal bir yerde, helal olmayan maddelerle teması önlenerek; GMP (İyi İmalat Uygulamaları) şartlarında üretilen ürünlere denir. Helal elementler sentetik bileşenler ile bitkilerden alınan bileşenlerdir. Hayvansal olup haram kabul edilmeyen istisnai helal hayvansal bileşenler de barıdırabilir. Kullanılacak hammaddelerin kaynakları kesinlikle bilinmeli ve hammaddeler de helal şartlarına uygun olmalıdır.

HELAL SERTİFİKASI KOZMETİKTE NASIL OLUR?

İnsan vücudundan alınan maddeler kullanılmaz (plesanta, insan yağı benzeri),

Hayvanlardan (köpek, domuz benzeri), iç organlarından, kanından vs. alınan maddeler (jelatin gibi) kullanılmaz,

Etanol kullanılmaz,

GDO barındıran madde kullanılmaz,

Sağlık açısından tehlikeli ve zehirli maddeler kullanılmaz,

Hayvansal kaynaklı bileşenlerin (kolajen, hyaluronik asit, gliserin gibi) yerine bunların sentezlerinin ya da bitkisel temelli olanları seçilmelidir.

Üretim sırasında haram maddelerle kirlenme riski ortadan kalkmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal