Yeni bir tat arayanlara ve farklı şeyler denemek isteyenlere hasseten lokma tarifini derledik. İşte, o tarif...
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 tane tavuk göğsü
2 tane havuç
Yarım kg kestane
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay bardağı nohut
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
Tuz
NASIL YAPILIR?
Tavukları ve ıslatılmış nohutları bir tencerede kaynatın. Kestaneleri pişirip kabuklarını soyun. Pirici tereyağı ve zeytinyağı ile kavurup kenara alın. Havuçları küp küp kesip kavurun. Haşlanan tavuk etlerini iri parçalar şeklinde didikleyin. Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut, kuş üzümü ve havuçu yayın. Pirinçi katıp su katın. Kısık ateşte pişirin, yarım saat demlendirdikten sonra ters döndürerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.