Hamsili Pilavın Püf Noktası ! Hamsili Pilav Tarifi

Tam mevsimi gelmişken hamsili pilav yapmanın püf noktalarını sizler için bir araya getirdik. Hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifi haftanın en az iki günü hazırlamak isteyeceksiniz.

29.10.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-13:36)

Balık familyasından en sık tercih edilen türlerden olan hamsinin pilava girmiş halini siz de denemek istiyorsanız gelin tarifimize birlikte bakalım.

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

Malzemeler:

Ölçüler 2 kişiliktir.


•    500 gr ayıklanmış, kılçığı ayıklanmış hamsi
•    1 orta boy soğan
•    1 nescafe fincanı pirinç
•    1 buçuk bardaktan biraz az nescafe fincanı kaynar su
•    Çam fıstığı
•    Dereotu
•    Tuz, karabiber, yenibahar
•    Zeytinyağı / Tereyağı

Yapılışı :

•    Pirincinizi bir kabın içine alıp üstünü geçecek kadar kaynar su ve biraz tuzla yarım saat bekletin ve daha sonra bol suda yıkayın.
•    Soğanı yemeklik şekilde doğrayın, çam fıstığı ve yarım çay bardağı miktarı zeytinyağı ile iyice kavurun.
•    Soğanlar yumuşayınca pirinç, yarım çay kaşığı yenibahar, tuz, karabiber ve ince kıyılan dereotu ve kaynar suyu ekleyin. Karıştırarak kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav iyice demlensin.
•    16*16 boyutlarındaki bir fırın kabını yağlayın. Hamsilerin parlak tarafı kaba değecek biçimde tabanı ve kenarları güzelce doldurun.
•    Hamsilerin üstüne demlenmiş pilavı koyduktan sorna üzerini bu kez parlak tarafları size bakacak halde hamsilerle kapatın.
•    Birkaç parça tereyağı bırakıp 180 °C ısıtılan fırında 10-15 dakika pişirin. Son 2-3 dakika üst ızgarayı açarak balıkların iyice kızarmasını sağlayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal