Hamilelik testi ne zaman, nasıl yapılır? Gebelik testi ile ilgili bilinmesi gerekenler

Gebelik testi ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Hamilelik testi ne zaman yapılmalı? Hamilelik testinde çizgi ne anlama gelir? İşte tüm detaylar...

02.04.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-17:11) Hamilelik testi ne zaman, nasıl yapılır? Gebelik testi ile ilgili bilinmesi gerekenler

Hamilelik testinin doğru sonuç vermesi için yumurtanın sperm tarafından döllenmiş olmasının yanı sıra HCG hormonunun salgılanmaya başlanması gerekir. Eğer zamanından çok erken bir dönemde testi yaparsan, hamile olduğun durumda dahi negatif bir sonuçla karşılaşabilirsin. O yüzden hamilelik testi yapmak için adetinin gecikmesinin üzerinden 3 ya da 4 günlük bir süre geçmesini beklemelisin.

Gebelik testi ne zaman yapılmalı?

Eğer adet dönemlerin düzensiz ise hamilelik testini ne zaman yapman gerektiğin konusunda aklın karışabilir. Böyle bir durumda test gününe karar vermek için son 6 ay içindeki en uzun adet dönemin kadar bekleyebilir, ardından test yapabilirsin.

Hamilelik testinde çizgi ne anlama gelir?

Bir gebelik testinin pozitif sonuç vermesinin tek yolu, vücudunda HCG hormonunun bulunmasıdır. Bu hormon ise sadece hamile olduğun durumda vücudunda bulunur. Bu sebeple hamilelik testi sonucunda silik çizgi dahi gördüysen bu, hamile olduğun anlamına gelir.

Kimyasal gebelik nedir?

Kimyasal gebelikte yumurta döllenir ve rahme yerleşmeye başlar. Ancak bir sebeple yerleşmeyi tamamlayamaz. Bunun sonucunda ise âdet görmeye başlarsın.

Uzmanlar tüm gebeliklerin yüzde 70’e varan bir oranla bu şekilde son bulduğunu düşünür. Kadınlar ise bu durumun hiç farkına varmadan âdetlerinin biraz geciktiğini düşünebilirler. Çünkü kimyasal gebeliği anlamanın tek yolu, çok erken yapılmış bir gebelik testi ve ardından geç başlayan bir âdet kanamasıdır.

Gebelik testi nasıl yapılır?

Evde gebelik testi yapmak, karşılaştığınız en kolay testlerden biri olabilir. Aldığınız hamilelik testinin içinde yazan talimatları uygulamanız ve kısa bir süre beklemeniz gerekir. Ancak hamile olup olmadığınız konusunda fazla heyecanlı olduğunuz için bazı önemli noktaları gözden kaçırabilirsiniz. Bu ihtimale karşı birkaç öneride bulunalım.

Gebelik testi nasıl yapılır?

Testin markasına göre çubuğu idrarına tutmanız ya da idrarını bir kaba alıp çubuğu içine batırmanız gerekebilir.

Sonucu görmek için beklediğiniz sırada, testi sıcak olmayan düz bir yüzey üzerine bırakabilirsiniz. Önerilen bekleme süresinin sonunda sonuca bakmanız iyi olur; çünkü süreyi uzatmak ya da kısaltmak sonucu değiştirebilir ve yanlış bir sonuca ulaşmaya yol açabilir.

Adet döneminde hamile kalınır mı?

Gebelik istemeyen ve adet döneminde korunmasız cinsel ilişkiye giren çiftlerin hamilelik sonucuyla karşılaştıkları bilinir. Özellikle adet döneminin sonlarına doğru adet kanamalarının kesildiği ama küçük lekelenmelerin olduğu zamanlar risk taşır. Çünkü spermler genellikle 72 saat kadar vajinada canlı kalabilir ve bu zaman kadının hormonları ve metabolizma düzeni ile ilişkili olarak uzayabilir. Bu anlamda adet döneminde gebelik riski yoktur diyemeyiz.

Ayrıca adet döneminde vajinayı mikrop ve enfeksiyondan koruyan laktik asit üretimi durur. Bu anlamda sadece istenmeyen gebeliklerden korunmak için değil; mikrop ve enfeksiyon kapma risklerini de azaltmak için korunmanızı öneririz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal