Gö altı morlukları ya da diğer ismiyle göz altı halkalarının genetik ve yapısal olarak kendini gösterebilir. Göz kapağı derisinde pigmentasyon çoğalmasına bağlı olarak meydana gelebileceği gibi, uykusuzluk, düzensiz yaşam biçimi, alkol, sigara kullanımı gibi sebeplerle göz çevresindeki venöz dolaşımın yavaşlamasına bağlı da oluşabilir.
GENETİK FAKTÖRLER ETKİLİ OLABİLİR
Derimizin dermis tabakası dediğimiz yerin 0.3-0.4 mm kalınlığında olduğunu, fakat göz altındaki deride kalınlık zaman içinde dış ve iç etkenlere bağlı olarak 0.1-0.2 mm' ye kadar indiğini söyleyen Op. Dr. Şeyda Atabay, "İncelmiş olan göz altı kapağı derisi şeffaflaşarak alttaki damarların daha belirgin hale gelmesine sebep olur. Bu damarlar göz altlarında mavi-mor halka tarzı bir görüntü ortaya çıkarır. Çoğunlukla genetik ve yapısal özelliklere bağlı olarak veya çevresel şartların etkisiyle oluşaabildiği gibi, kilo kaybı ve yaşın ilerlemesi sebebiyle bölgesel atrofik alanlar sonucunda görülebilir. Ve hastalarda morluğun bir şekilde kozmetik kapatıcılarla kapatılsa da çöküklüğün tamamen saklanamadığı konusunda şiddetli şikayetler meydana getirebilir" şeklinde konuştu.
GÖZ ALTI ÇÖKÜKLÜĞÜ İÇİN NE YAPILMALI?
Öncelikle sistemik bozukluklar nedeniyle ise bu bozuklukların tedavi edilmesi fayda sağlayacaktır. Ancak genelde kronik bir bozukluk olduğundan sebep zemindeki hastalık düzeltilebilse de sorun çözümlenmeyebilir. Tedavide soğuk uygulama, mezoterapi, PRP, haricen krem uygulamaları ve göz altı dolgu uygulamaları yapılır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.