Tostu hiç çikolatalı yediniz mi? Çünkü bir kere denediğinizde bir daha bırakamayacaksınız. Üstelik pazar günü de kahvaltılarda yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
8 dilim tost ekmeği
EKMEKLERİN SOSU İÇİN
2 muz
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
ARASI İÇİN
2 muz
KIZARTMAK İÇİN
Tereyağı
ÜZERİ İÇİN
80 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Frenk üzümü
Yaban mersini
Frambuaz
NASIL YAPILIR?
Ekmekleri bulamak için muzları bir karıştırma kasesine doğrayın. Yumurtalar, süt ve kakaoyu katıp püre kıvamına gelinceye dek blenderdan geçirin. Karışımı kare bir kaseye koyun, tost ekmeklerini üstküne koyun. Ekmekler sosu çekinceye dek, yaklaşık 8-10 dakika dinlendirin. Tereyağını yapışmaz yüzeyli bir tavada eritin. Soslanan tost ekmeklerinin her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üstüne alarak fazla yağını çektirin.
Üstü için çikolatayı ve kremayı ara ara karıştırarak benmari usulü yapın. Çikolatanın hepsi eriyince ocaktan kaldırın. Muzları dilimleyin. Kızarttığınız ekmeklerin yarısının üstüne muz dilimlerini koyun. Öteki ekmek dilimlerini üstüne kapatın. Üstlerine çikolata sosu dökün, meyvelerle süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.