Fırında Tepsi Krebi Tarifi

Kahvaltılarda krep yemeden yapamayanlar buraya!. Bu sefer farklı bir yöntemle krebinizi yapmaya ne dersiniz? Fırında tepsi krebi nasıl yapılır? Tepsi krebinin malzemeleri  nelerdir? Tepsi krebi kaç dakikada pişer? İşte bilmeniz gerekenler.

10.10.2019-09:59 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-09:50)

İster sabah kahvaltıda ailenizle afiyetle yiyin, ister çocuklarınızın okul çantasına beslenme aparatifi  olarak koyun. Enfes tarifi ile fırında tepsi krebi tarifini sizler için bir araya getirdik.

TEPSİ KREBİ TARİFİ

MALZEMELER: 

2 adet yumurta, 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt,1,5 su bardağı un
2 adet rendelenmiş patates,1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,1 tatlı kaşığı tuz,2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir kabın içine patatesleri rendeleyin ve içerisine, yumurtaları, sütü, suyu, rendelenen kaşar peynirini ve unu ilave edip iyice karıştırın.Tuzunu da kattıktan sonra bir defa daha karıştırın. 2 yemek kaşığı yağ ile yağladığınız bir fırın kabına boşaltın. Isıtılmış 185 derecelik fırında, üstü iyice kızarana ve kürdan testini geçene kadar yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve dilimledikten sonra sıcak şekilde ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal