Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Örem, fındığın kavrulmadan tüketilmesini önerdi.
FINDIĞI KAVURMADAN TÜKETİN!
Fındığın yararları ilgili çalışmaar yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Örem, fındığın doğal şekliyle kavrulmadan tüketilmesini tavsiye etti. Fındığın üzerindeki ince zar tabakanın antioksidanlar bakımından kuvvetli olduğunu vurgulayan Örem, "O sebeple de mümkünse doğal şekliyle kavrulmadan tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Toplumumuzda daha çok kavrulmuş fındık yeniyor ve kavrulduğunda da dış zar bölümü fındıktan ayrılıyor. Bu oldukça büyük kayıp mıdır, aslında oldukça büyük kayıp değildir acak mümkünse kavrulmadan tüketilmeli." şeklinde konuştu.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.