Ev Yapımı Bulyon Tarifi

Uzmanların sağlık açısından uyardığı bulyon için doğal ve sağlıklı bir yöntem var: Evde doğal bulyon yapmak.

15.09.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 15.09.2019-16:43)

Evde bulyonunuzu kendiniz yaparak hem sağlığınızı korumuş olacaksınız hem de yemeklerinize lezzet katacaksınız.

MALZEMELER

1 havuç
1 kabak
2 sap kereviz
5-6 adet kiraz domates
1 soğan
1 diş sarımsak
1 küçük zencefil koku
1 tavuk butu
1 çay kaşığı kurkuma
Tuz

NASIL YAPILIR?

Tavuk butu sirkeli suya atılarak haşlanır. Ardından didiklenir. Tüm sebzeler temizlenir, kurulanır ve oldukça ince bir biçimde doğranır. Zencefil kabuğu soyulmasının ardıdan sebzelere karıştırılır. Üstünde yağlı kağıt yer alan tepsiye doğranmış sebzeler, tavuk parçaları olabildiğince üst üste gelmeyecek biçimde yayılır. Sebze tepsisi 70-80ºC fırında kapağını hafif açık halde bırakarak minimum 4 saat kurutulurlar.

Bu aşamada fırın söndürülür, kapağı örtülür ve tüm bir gece boyunca o biçimde içinde bırakılır. Ertesi gün kurutulmuş sebzeler ölçülür, ağırlıkları kadar üstlerine tuz katılır, kurkuma da katıldıktan sonra, blendırda un ufak hale gelecek biçimde çekilir. Bir kavanoz içinde buzdolabında muhafaza edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal