Hem yeşili hem kırmızısı.. elmanın her türlüsüne bayılırız. Sağlık akımından da oldukça yararlı olan elma ile yapılan milföyn hazırlanışına birlikte bakalım.
ELMALI MİLFÖY HAMURU
Malzemeler:
-1 paket milföy hamuru
-3-4 tane elma
-1 yemek kaşığı tarçın
-2-3 yemek kaşığı şeker
-Küçük bir kase ufalanmış ceviz
Üzeri için:
-Pudra şekeri
-1 yumurtanın sarısı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
Nasıl yapılır?
-Elmaların kabuklarını güzelce soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya koyun.
-Üstüne şeker ve tarçın ekleyerek suyunu çekene dek kavurun.
-Pişen elmayı kenara koyun ve ılıtın.
-Ardından milföy hamuruna bıçakla yukardan aşağıya doğru çizikler atın.
-Bir yanına elmalı karışımı koyun ve sarın.
-Yumurta sarısını sıvıyağ ile çırpın ve fırça ile milföyün üstüne sürün.
-Önceden ısıtılan 190 derece fırında alt üst renk alana dek 25-30 dakika süre pişirin.
-Son olarak pudra şekeri gezdirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.