Elmalı Milföy Tarifi

Meyve olarak tüketmeyi sevdiğimiz elmayı bazı tatlı tariflerinin de içerisine katmayı severiz. Tariflere farklı ve lezzetli bir tat veren elmanin kullanıldığı milföy tarifini sizin için derledik.

04.11.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-14:19)

Hem yeşili hem kırmızısı.. elmanın her türlüsüne bayılırız. Sağlık akımından da oldukça yararlı olan elma ile yapılan milföyn hazırlanışına birlikte bakalım.

ELMALI MİLFÖY HAMURU

Malzemeler:

-1 paket milföy hamuru
-3-4 tane elma
-1 yemek kaşığı tarçın
-2-3 yemek kaşığı şeker
-Küçük bir kase ufalanmış ceviz

Üzeri için:

-Pudra şekeri
-1 yumurtanın sarısı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ

Nasıl yapılır?

-Elmaların kabuklarını güzelce soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya koyun.
-Üstüne şeker ve tarçın ekleyerek suyunu çekene dek kavurun.
-Pişen elmayı kenara koyun ve ılıtın.
-Ardından milföy hamuruna bıçakla yukardan aşağıya doğru çizikler atın.
-Bir yanına elmalı karışımı koyun ve sarın.
-Yumurta sarısını sıvıyağ ile çırpın ve fırça ile milföyün üstüne sürün.
-Önceden ısıtılan 190 derece fırında alt üst renk alana dek 25-30 dakika süre pişirin.
-Son olarak pudra şekeri gezdirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal