Çikolata Yerine Keçiboynuzu

Keçiboynuzu ya da diğer adıyla harnup, Akdeniz bölgesinde yetişen ve özünden, tohumundan ve tozundan her şekilde faydalanılan bir bitki türüdür.

31.01.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-15:17) Çikolata Yerine Keçiboynuzu

Keçiboynuzu ya da diğer adıyla harnup, Akdeniz bölgesinde yetişen ve özünden, tohumundan ve tozundan her şekilde faydalanılan bir bitki türüdür.

Keçiboynuzu içeriğindekiler açısından oldukça zengin bir bitkidir. Barındırdığı vitaminler, minareller sebebiyle birçok faydası vardır.

Keçiboynuzu içeriğinde K vitamini, B2 vitamini ve E vitamini bulundurur. Aynı zamanda kalsiyum, çinko, potasyum ve fosfor gibi vücut için faydalı olan mineraller bakımından da zengin bir bitkidir.

Keçiboynuzu bunun yanında bir çoğumuzun kolay kolay vazgeçemediği çikolatanın da yerine geçebilecek bir besindir.

Uzmanların olabildiğince uzak durun dediği çikolata içeriğindeki maddeler sebebiyle aşırı tüketildiğinde uyuşukluktan migrene kadar bir çok olumsuz yan etkiye sebebiyet verebilir.

Tadı çikolataya benzeyen keçiboynuzu çikolata krizlerinde tüketilmek için iyi bir alternatif. Keçiboynuzu çikolata krizinizi yatırırken bir yandan da kilo vermemize de destek oluyor.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal