Cevizi daha çok tatlıların içinde ya da tariflere süsleme olarak kullanıyoruz. Peki bu sefer böreğin içine koymaya ne dersiniz?
Malzemeler:
-1/3 paket yaş maya
-1 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta
-1 su bardağı ayçiçeği yağı
-5 su bardağı un
-1 su bardağı su
İç malzeme için:
-4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
-1 yumurta
-250 gram tereyağı
Nasıl yapılır?
-Süt ve mayayı bir kaseye alın. Maya eriyene dek elinizle karıştırın. 15 dakika dinlendirin.
-Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ekleyip iyice karıştırın.
-Unu azar azar koyup yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun.
-Mayalanması için üstünü örtüp 50 dakika dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklavayla unladığınız mutfak tezgahında açın.
-Üzerine ceviz serpin ve hamuru ortadan ikiye kesin. Hamurları uzun kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sarın.
-Kalan hamurları da aynı biçimde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın.
-Rulo halindeki hamurları tepsinin ortasından başlayıp yuvarlak şekilde yerleştirin.
-Tereyağını eritip ılınınca hamurun üstüne gezdirin. Yumurtayı çırpıp böreğin üstüne sürün.
-Mayalanması için 50 dakika dinlendirn.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.