Cevizli Börek Nasıl Yapılır? Cevizli Börek Tarifi

Daha önce cevizli börek yemiş miydiniz? İçi bol ceviz dolgulu olan cevizli börek tarifini börek severler için paylaştık. Mükemmel bir lezzete sahip olan el açması cevizli börek tarifi için hangi malzemeler gerekir? İşte enfes cevizli börek tarifi...

28.05.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-12:59)

Cevizi daha çok tatlıların içinde ya da tariflere süsleme olarak kullanıyoruz. Peki bu sefer böreğin içine koymaya ne dersiniz?

Malzemeler:

-1/3 paket yaş maya
-1 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta
-1 su bardağı ayçiçeği yağı
-5 su bardağı un
-1 su bardağı su

İç malzeme için:

-4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için: 

-1 yumurta
-250 gram tereyağı

Nasıl yapılır? 

-Süt ve mayayı bir kaseye alın. Maya eriyene dek elinizle karıştırın. 15 dakika dinlendirin. 
-Su, şeker, tuz, yumurta ve ayçiçeği yağını ekleyip iyice karıştırın. 
-Unu azar azar koyup yoğurun. Hamuru un serptiğiniz mutfak tezgahına alıp 5 dakika daha yoğurun. 
-Mayalanması için üstünü örtüp 50 dakika dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden ilkini oklavayla unladığınız mutfak tezgahında açın. 
-Üzerine ceviz serpin ve hamuru ortadan ikiye kesin. Hamurları uzun kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sarın. 
-Kalan hamurları da aynı biçimde hazırlayın. 50 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın. 
-Rulo halindeki hamurları tepsinin ortasından başlayıp yuvarlak şekilde yerleştirin. 
-Tereyağını eritip ılınınca hamurun üstüne gezdirin. Yumurtayı çırpıp böreğin üstüne sürün. 
-Mayalanması için 50 dakika dinlendirn.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip dilimleyerek servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal