Birçok kişinin severek ve bayılarak yediği nefis mücver tarifini bambaşka bir yöntemle yapıyoruz. İşte yumurtasız mücver tarifi.
YUMURTASIZ MÜCVER TARİFİ
MALZEMELER:
3 adet kabak, 1 çay kaşığı tuz, 2/3 su bardağı un, 1/2 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 diş sarımsak, 1 avuç ayıklanmış dereotu, 1 dal taze soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI:
Kabakları genişce bir kasenin içine iyice rendeleyin. Üstüne tuzu dökün ve 15 dakika beklemeye bırakın. Kase içinde biriktirdiğiniz suyu süzün ve sonra rendelenen kabakları elinizle sıkıp kalan suyunu da süzün.
Kabakları yeniden kaseye koyun. Un, kabartma tozu, karabiberini ilave edin. Sarımsakları üstüne rendeleyin. Taze soğanı ve dereotunu da ince şekilde kıyarak kaseye koyun ve bütün malzemeleri birleşinceye kadar iyice karıştırın. Tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Yuvarlak biçim verdiğiniz mücverleri tavaya koyarak kızartmaya başlayın. Her iki tarafı da hafif şekilde kızarınca mücverleri alın ve kağıt havlu üstüne yerleştirin. Sonrasında servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.