Brokoliyi Pişirmenin Püf Noktaları! Sakın Haşlamayın!

Kansere karşı en etkili sebzelerden olan brokoli, suda haşlandığında vitamin değerini kaybediyor. Peki brokoli yaparken nasıl pişirmek gerekir? Vitaminini korumak için hangi yöntemler uygulanmalıdır?

15.07.2019-16:58 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-16:44) Brokoliyi Pişirmenin Püf Noktaları! Sakın Haşlamayın!

Brokoli, vitamin deposu ve antioksidan özelliğinin yanında ‘’glukosinolatlar’’ denen etkili bileşenleri de içerir. Çocukların da bol bol yemesi gereken bu değerli sebzeyi pişirmenin püf noktalarını sizin için derledik.

BROKOLİ NASIL PİŞİRİLİR?  

Brokolinin faydasının görülmesi için doğru pişirmenin payı oldukça büyüktür. İşte uzmanından brokoli pişirme yöntemleri,  “Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm iyi özelliklerini maalesef kaybetmiş oluyor. Dolayısıyla bilimsel gözlemlere göre olması gereken öneri; buharda birkaç dakikalık pişirme şekli veya çiğ tüketimidir. Çiğ biçimde elde parçalayıp yarım saat bekledikten sonra zeytinyağı ve limon ile oldukça başarılı ve güçlü bir detoks hazırlanmış olur” önerisinde bulunuyorlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal