Bebeğiniz için her zaman en iyisini istediğinizi tahmin edebiliyoruz. Peki, yaptığımız her seçim doğru mu? Biberon ile besleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Sizler için hazırladığımız biberon kullanım rehberinin detayları haberimizde…
Uzmanlar, doğum sonrasında bebek anne memesini kabul ediyorsa ve yeterli miktarda sütü annesinden karşılıyorsa biberon ile ilişkisinin başlaması için en az 1 ay beklenmesi gerektiğini tavsiye etmektedir.
Biberon ile besleme ne sıklıkla ve nasıl olmalı?
İdeal beslenme zamanı için bebeğinizin açlıktan ağlamasını beklemeyin. Bebeğinizi ilk açlık belirtisinde beslemeniz gerekmektedir. Bu onun huzuru için çok mühimdir. Peki, bebeğinizin acıktığını nasıl anlarsınız? Eğer bebeğiniz dudağını ya da dilini emerek, dudak şapırdatan sesler çıkartıyorsa bu acıktığının sinyalidir.
Biberon nasıl tutulmalı?
Bebeğinizin gazlanmasına neden olmaması için biberonu eğik tutmalısınız.
Doğru biberon ucu seçimi nasıl yapılmalı?
Biberonlar için birçok meme ucu çeşidi vardır. Bebeğinizin en rahat emebileceği meme ucunu seçmeye dikkat etmelisiniz.
Memeden biberona geçiş süreci nasıl olmalı?
Bebeğinizin anne memesinden sonra biberona alışma süresi çok hızlı olmayacaktır. Bunun için bebeğinize en az iki hafta süre vermelisiniz.
Biberon temizliği nasıl yapılmalı?
Bebeğinizin sağlığını en iyi şekilde korumak için biberon temizliğine gereken önemi vermelisiniz.
Öncelikle biberonun içindeki tüm sıvıyı boşaltın sonrasında sıcak suyla yıkayın. İyice yıkandığına emin olduğunuzda da durulama işlemini gerçekleştirin.
Biberonları 8 dakika kaynatarak bakterilerden arındırabilirsiniz.
Bebeğinizi biberonla yatağa yatırmayın çünkü bu bebeğiniz için boğulma tehlikesi oluşturabilir.
Mikrodalga fırın, şişeleri eşit olmayan bir biçimde ısıtarak bebeğinizin ağzını yakabilir bundan dolayı bu yöntemi kullanmayın.