Bayat ve Sert Ekmeği Yumuşacık Yapma Yöntemi

Bayat ve sert ekmeği çöpe atmak yerine yumuşatabilirsiniz. Böylece ne israf olacak ne de yeni ekmeğe gerek kalacak.

03.10.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-11:47)

Yumuşak bir ekmek için su ve fırına atmak yeterli olacak. Ekmek yumuşayacak ve yenecek kadar sıcak ve yumuşak olacaktır.

BAYAT VE SERT EKMEĞİ YUMUŞACIK YAPMA YÖNTEMİ

Ekmek fırında pişerken, su nişasta bağlarını zayıflatır ve ekmeği yumuşak hale getirir. Ekmek soğumaya başlar başlamaz, nişasta reforma bağlanır ve vakit geçtikçe ekmek sertleşir.

Fırını daha evvelden ısıtın 250 derecede ısıtın. Ekmeği suya serpin ya da kabuğunu nemli hale getirmek için kabuğun üstüne bir buz küpü sürün.

Ekmek somununu direkt olarak fırın rafına koyun. Ekmeği 12 ile 15 dakika arasında pişirmeye başlayın.

Yeniden yumuşamaya başladığından emin olmak için zaman 12 dakikaya yaklaştığında ekmeği belli aralıklarla kontrol edin. Ekmeği yumuşatmanın ardından kullanın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal