Balığın Arkasından Neden Helva Yenir?

Balığın hemen arkasından başka tatlı değil tahin helvası yenir. Bunun sebebi hiç merak ettiniz mi? İşte, merak edilen sorunun cevabı…

06.11.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-11:00)

Balığına arkasından yenen fırında tahin helvası hem sağlık açısından hem geleneksel açıdan yeniyor. İşte, tahin helvası yenmesinin sebepleri…

BALIĞIN ARKASINDAN NEDEN HELVA YENİR?

Oldukça eski senelerden beri Karadeniz yöresinde ünlü olan "balıktan sonra helva yiyin ki balık öldüğünü anlasın!" cümlesini duymuşsunuzdur. İster evde ister dışarıda balık tükettiğinizde menülerde sıcak helva kesinlikle olur. Özellikle balık ve deniz restoranında fırında kızartılarak servis yapılan helva, vazgeçilmez bir ikili olmuş. Şimdilerde hala sürdürülen bu balık-helva ikilisi sosyal medyada merak hususu durumuna geldi. Peki balık yedikten sonra neden helva servis yapıldığını biliyor musunuz? Bu kan şekerini engellemek için ise balığın bayat olmasına karşılık sütlü tatlıların yenilmesini engellenmesinden, en uygun tatlının "tahin helvası olduğu dile getiriyor. Hem sağlıklı hem de şekerini dengeleyen tahin helvası, balıktan sonra bedende meydana gelebilecek ağır metalleri sıfırlayarak, bedendeki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesi normalleştiriyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal