Kadim Çerkes El Sanatları Sergisi Açıldı

Çerkes kültürüne dair el sanatları sergisi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde ziyaretçileri bekliyor.

07.10.2024-16:02 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-16:02) Kadim Çerkes El Sanatları Sergisi Açıldı

Kadim Çerkes El Sanatları ve Günümüz Uygulamaları Sergisi Açıldı

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenen "Kadim Çerkes El Sanatları ve Günümüz Uygulamaları" sergisi, açılış öncesinde gerçekleştirilen Çerkes danslarıyla daha da renklendi.

Müze Müdürü Yusuf Kıraç'tan Açılış Konuşması

Müze Müdürü Yusuf Kıraç, açılışta yaptığı konuşmada, 2021 yılından itibaren birçok etkinlik düzenlediklerini ve Anadolu’daki kültürel değerlerin sergilenmesine özel bir önem verdiklerini vurguladı. Kıraç, sergide kadim Kafkas kültürünün el sanatlarının yanı sıra gelenek ve göreneklerine de yer verildiğini belirtti. Bunu sağlamak amacıyla Adiyuf Çerkez El Sanatları Atölyesi gibi önemli merkezlerden faydalandıklarını ifade etti.

Cengiz Gül'den Kafkas Sanatlarının Önemi

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Cengiz Gül, yok olmaya yüz tutan Kafkas el sanatlarının yaşatılmasına yönelik özel projeler geliştirdiklerini belirtti. "Annelerimiz ve nenelerimiz bu sanatları ışık saçan elleriyle icra ettiler. Yok olma tehlikesiyle karşılaştığında, bu sanatların yeniden yaşatılması gerektiği düşüncesi doğdu," dedi. Ayrıca, vakıf bünyesinde uzman hocalar ve yeni nesil öğrencilerle bu sanatların tanıtımını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla çalışmalara hız verdiklerini ekledi.

Sergi Ziyaretçilerini Bekliyor

Konuştuklarının ardından kurdele kesimiyle açılışı yapılan sergi, 27 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

"Kadim Çerkes El Sanatları ve Günümüz Uygulamaları" sergisi açıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal