KADEM, Devlet Korumasındaki Genç Kızları Çamlıca Kulesi'nde Ağırladı

KADEM, Dünya Kız Çocukları Günü'nde Çamlıca Kulesi'nde genç kızları buluşturarak hayatlarına katkıda bulundu.

11.10.2024-15:10 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-15:10) KADEM, Devlet Korumasındaki Genç Kızları Çamlıca Kulesi'nde Ağırladı

KADEM, Geleceğe İşbaşı Projesi ile Genç Kızlara Destek Oluyor

Kadin ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen etkinlik, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle gerçekleştirildi. Devlet koruması altında yaşayan genç kızlar, Çamlıca Kulesi'nde bir araya gelerek İstanbul manzarasının tadını çıkardılar.

Geleceğe İşbaşı Projesi Nedir?

KADEM'in "Geleceğe İşbaşı" projesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Destek Merkezleri'nde hayatın zorluklarıyla mücadele eden 16-18 yaş arasındaki kız çocuklarına yönelik 6 dönemdir devam ediyor. Proje, genç kızların bilgisayar işletmenliği, diksiyon, hızlı klavye kullanımı ve genel muhasebe gibi yararlı mesleki eğitimler almasını sağlıyor.

Etkinliğin Süreci ve Amaçları

Etkinlikte, genç kızlar büyüleyici bir kahvaltı yaparak İstanbul manzarasını seyretti. KADEM Sosyal Hizmet Uzmanı Nursena Bal, bu projenin kız çocuklarını iş hayatına ve sosyal yaşamda bağımsız bir şekilde var olmaya hazırlamak adına önemli bir kaynak sunduğunu belirtilerek, "Bu gençlerin aile ve sosyal çevre destekleri çok daha az. Proje ile hem yurt içinde hem de uluslararası alanda onların yetişmelerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.

Ödül ve Başarılar

2016 yılından beri devam eden Geleceğe İşbaşı projesi, uluslararası alanda da takdir topladı. Girls Human Rights Hub (GHRH) tarafından değerlendirmeye alınarak, "Champion for Equality and Equity for Girls" kategorisinde ilk üçe girerek ödüle layık görüldü. Ödül töreni İngiltere'de bu akşam gerçekleştirilecek.

KADEM'in bu projesi, kadınların eşitliği ve haklarının korunması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kadın ve Demokrasi Vakfının (KADEM)

Kadın ve Demokrasi Vakfının (KADEM) "Geleceğe İşbaşı" projesinde yer alan gençler, Dünya Kız Çocukları Günü'nde Çamlıca Kulesi'nden İstanbul'u seyretti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal