Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır?

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan karidesin kadayıf ile birleşiminden ortaya çıkan bu lezzet, özellikle karides sevenlerin denemek isteyeceği bir tarif. MasterChef'te yapılan kadayıflı karidesin tarifi detaylarda...

11.09.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-08:55) Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır?

Kadayıf ile karidesin birleşiminden ortaya çıkan bu lezzet sadece 6 malzeme ile yapılıyor.  

MALZEMELER

Yarım kg karides (ayıklanmış)

300 gram tel kadayıf

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kadayıfı zeytinyağı ile birlikte iyice didikleyip açın. Üzerine toz kırmızı biber ve tuz serpiştirin. Kadayıftan bir tutam alın ve avucunuzun içinde inceltin, içine 1 adet karides koyun ve rulo şeklinde sarın. Tel kadayıf ve karides bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız kadayıflı karides rulolarını kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis edin.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal