Kadayıf ile karidesin birleşiminden ortaya çıkan bu lezzet sadece 6 malzeme ile yapılıyor.
MALZEMELER
Yarım kg karides (ayıklanmış)
300 gram tel kadayıf
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Kadayıfı zeytinyağı ile birlikte iyice didikleyip açın. Üzerine toz kırmızı biber ve tuz serpiştirin. Kadayıftan bir tutam alın ve avucunuzun içinde inceltin, içine 1 adet karides koyun ve rulo şeklinde sarın. Tel kadayıf ve karides bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız kadayıflı karides rulolarını kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis edin.