Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Doğal tariflerle kabızlığı geçirmenin yöntemleri

Tüketilen besinlerin vücuttan atılamaması kabızlığa neden olur. Kabızlık problemi yaşayanlar, bu soruna nasıl çözüm bulacaklarını araştırmaya çalışıyor. İnternette en çok araştırılan sorulardan biri kabızlığın nasıl geçeceği sorusudur. İşte doğal tariflerle kabızlığı geçirmenin yolları…

12.06.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-16:16) Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Doğal tariflerle kabızlığı geçirmenin yöntemleri

Tüketilen besinlerin bağırsaklarda birikmesi ve boşaltılamaması durumu insanları rahatsız eder. Sindirim sisteminde yaşanan bazı sorunlar besinlerin bağırsaklarda birikmesine ve vücuttan atılamamasına neden olur. Bu da birçok sağlık sorusunu beraberinde getirir. Düzensiz beslenme ve yeme alışkanlıkları sindirim sisteminin çalışmasını bozabilir. Bu gibi durumlar da kabızlığa neden olur. 

Birçok insanın yaşadığı kabızlık sorununa doğal yöntemlerle çözüm bulmak mümkündür. Birçok kişi arama motorlarından, kabızlık nasıl geçer? Sorusunu araştırarak sorunlarına yanıt aramaya çalışmaktadır. Doğal yöntemlerle hazırlanan müshil tarifleri ile kabızlığı gidermek mümkündür. 

Yılda 2 defa bağırsakların temizlenmesi önem arz eder. Vücutta toksin oluşumunu önlemek için bunu yapmak gerekir. Bağırsakları temizlemeye yarayan pek çok ilaç ve müshil vardır. Bunlara ek olarak doğal yöntemlerle de bağırsak temizliği yapmak mümkündür. Doğal ürünler kullanmanın yan etkileri yok denecek kadar azdır. 

Kuru erik

Kabızlığa iyi gelen ürünler

Kuru erik kabızlık için tüketilmesi önerilen doğal bir üründür. İçeriğinde bulunan lif oranının yüksek olması nedeniyle kabızlık ve pek çok bağırsak sorununa iyi gelir. Kuru erik tüketimi dışkıyı yumuşatır ve kolayca vücuttan atılmasını sağlar. 

Hurma da vücutta müshil etkisi yapar. Bağırsakları temizleyerek sindirim sistemini hızlandırır. Hurma ve erik ile hazırlanan doğal müshil tarifi kabızlık için bire bir olacaktır. İşte o tarif;

Hurma

Malzemeler

 5 bardak su

 1 150 gram hurma

 1 150 gram kuru erik

Hazırlanışı

Suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladığında hurma ve eriği içine ekleyin. 15 dakika bütün malzemelerin kaynamasını bekleyin ve süre dolunca tencerenin altını kapatın ve karışımı soğumaya bırakın. Her sabah aç karnına bir çorba kaşığı bu kürü için. Her öğünden önce ve sonra aynı şekilde bir çorba kaşığı olarak bu kürü tüketin. Karışım sayesinde sindirim sisteminiz daha hızlı çalışacak ve bağırsaklarınız temizlenecek. 

Bağırsakların düzenli çalışması için lif içeriği yüksek besinler üretmek faydalı olacaktır. Bu ürünlerle birlikte bol su tüketmek de gerekmektedir. Ayrıca limon suyu da dışkıyı yumuşatan bir üründür. Bağırsakların düzenli bir şekilde çalışması için hayatınızda bol hareket olması gerekir. 

Sinameke kabızlığa iyi gelir mi?

Kabızlık problemi yaşanması durumunda sinameke yapraklarından çay yaparak bu çayı tüketmek de faydalı olacaktır. Fakat sinameke çayını tüketirken dikkatli olmak gerekir. Sinameke, bağırsaklarda bulunan faydalı bakterileri de yok eder. Sinameke yapraklarına çok zor durumda kalınması halinde başvurulması önerilir.

Sinameke

Sinemake otu nedir?

Sinameki otunun pek çok faydası vardır. Sinameke otu sıcak iklimleri seven bir bitkidir. Afrika ve benzeri iklimlere sahip bölgelerde yetişir. Maki iklimi sinameke otunun yetişmesi için mükemmel ortamdır. Bu ot yüzyıllar boyunca alternatif tıp alanında kullanılmıştır. Baklagiller ailesine ait bir bitki olan sinameke otu, ağaç görünümlü bir çalıdır. Boyu 1,5 metre civarındadır. Sarı renkli çiçekler açar.

Afrika, Hindistan ve Arabistan gibi bölgelerde yetişen sinameke otunun farklı türleri de vardır. Sağlığa pek çok faydası bulunan sinameke otunun 400’den fazla çeşidi bulunur. Kabızlık ve basur en sık kullanılan hastalıklardır. 

Siname Otu

Bağırsaklara iyi gelen sinameke otu, dışkıyı yumuşatarak vücuttan kolay atılmasını sağlar. Basur tedavisinde de uzun yıllardır kullanılmaktadır. Vücuttaki iltihaplanmalara karşı da sinameke otu kullanılır. Ciltte bulunan iltihaplar için kullanılsa da bu sorun için sık sık kullanılması sakıncalı bulunmaktadır.

Sinameki Otu, vücuttaki parazitleri yok eder. Sindirim sistemindeki parazitleri ve mikropları yok eder. Bağırsak kurtlarına karşı etkili olan sinameke otu, bağırsakları temizler.

Sinameke otunun ağrı kesici özelliği de vardır. Baş, bel ve sırt ağrısı gibi sorunlarda sinameke otu kullanmak yararlı olacaktır. 

Kabızlık sorununda kullanılsa da, ishal durumunda sinameke otu kullanmak zararlı olmaktadır. İshal haldeki bir kişi sinameke otu kullanırsa, vücudundaki enerji tükenerek hastanelik olma riskiyle karşı karşıya kalır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal