Kabine’nin gündeminde kritik başlıklar var: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantının gündeminde emeklilere seyyanen zam, terörle mücadele ve bölgesel konuların olması bekleniyor.

16.07.2024-10:14 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-10:14) Kabine’nin gündeminde kritik başlıklar var: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ana gündem maddeleri arasında ekonomideki son gelişmeler ve enflasyonla mücadele yer alıyor. Haziran ayı verilerinin ışığında enflasyonda düşüş eğilimi gözlemlenirken, toplantıda enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele için alınacak yeni tedbirler tartışılacak.

Kabine’nin gündeminde kritik başlıklar var

TRT Haber'in bildirdiğine göre, toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise terörle mücadele operasyonları olacak. Hem yurt içi hem de sınır ötesi operasyonlardaki son durum detaylı bir şekilde ele alınacak.

Kabine’nin gündeminde kritik başlıklar var: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Suriye ile normalleşme sürecinin de masaya yatırılması beklenen toplantıda, ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasına yönelik gelişmeler de değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemdeki yoğun diplomasi trafiği de toplantının gündeminde yer alacak. Kazakistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'nin ardından ABD'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Erdoğan'ın bu temasları ve elde edilen sonuçlar da kabine üyeleriyle paylaşılacak ve değerlendirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal