Kabine Toplantısı tarihinde bir ilk: Bu kez Ahlat’ta yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’nde yapılacak. Toplantı 25 Ağustos 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

22.08.2024-10:25 - (Son Güncelleme: 22.08.2024-10:25) Kabine Toplantısı tarihinde bir ilk: Bu kez Ahlat’ta yapılacak

Kabine Toplantısı tarihinde bir ilk yaşanacak. Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu yılki kutlamalar, önemli bir yeniliğe de sahne olacak. 

Kabine Toplantısı ilk kez Beştepe dışında yapılacak

Akşam Gazetesi’nin yer verdiği habere göre; Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, 25 Ağustos Pazar günü Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Ahlat Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Toplantının gündeminde, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler ve terörle mücadelede gelinen son aşama gibi kritik konular yer alacak.

Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde 23 Ağustos'ta başlayacak olan kutlamalar, büyük bir coşku ile gerçekleştirilecek. Etkinliklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. 

Kabine Toplantısı tarihinde bir ilk: Bu kez Ahlat’ta yapılacak

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi gelecek

Ahlat ilçesindeki Çarho bölgesinde yer alan ve Sultan Alparslan Otağı'nın da kurulduğu Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.

Kutlama alanında Selçuklu motifleriyle süslenmiş keçeden yapılmış Han Otağı ve çeşitli tematik çadırlar kurulmuş durumda. Etkinlikler çerçevesinde okçuluk, atlı cirit, güreş, el sanatları çarşısı, ok ve yay atölyesi, yöresel ürün stantları, kökbörü, atlı savaş sanatları, atlı akrobasi, at binme, güreş ve çocuk oyun alanları gibi çeşitli aktiviteler katılımcılar için hazır hale getirildi. Bu etkinlikler, zafer coşkusunu yaşatmak ve tarihi mirası anmak amacıyla geniş bir yelpazede sunulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal