Kabine, kritik konuları masaya yatıracak: Yeni yargı paketi ve eğitimde şiddet gündemde

Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantının gündeminde ilk sıralarda 9. Yargı Paketi ile eğitimde şiddete yönelik cezaların ağırlaştırılması yer alacak. Öte yandan ekonomideki son durum da değerlendirilecek. İşte detaylar…

20.05.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-17:35) Kabine, kritik konuları masaya yatıracak: Yeni yargı paketi ve eğitimde şiddet gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de gerçekleştirilecek kabine toplantısına başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantının ana gündem maddeleri arasında ekonomideki son gelişmeler, 9'uncu Yargı Paketi taslağı ve eğitimcilere yönelik şiddetin önlenmesine yönelik cezaların artırılması çalışmaları yer alacak.

Toplantıda, özellikle enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin sonuçları değerlendirilecek. Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin detayları da ele alınacak. Ekonomideki bu gelişmelerin yanı sıra, hazırlıkları tamamlanmak üzere olan 9'uncu Yargı Paketi de toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Gündemdeki başlıklar belli oldu

Haber7’de yer alan habere göre; Terörle mücadele operasyonları da toplantının gündeminde olacak. Hem yurt içinde hem de sınır ötesinde düzenlenen operasyonların durumu değerlendirilecek.

Kabine kritik konuları masaya yatıracak: Yeni yargı paketi ve eğitimde şiddet gündemde

Eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesi için yasal zeminin güçlendirilmesi çalışmaları da toplantının önemli başlıklarından biri olacak. Son olarak, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıların sona ermesi ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da toplantıda ele alınacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal