Sağlıklı ve son derece hafif olan kabak spagetti tarifine bayılacaksınız! Yapımı oldukça pratik olan ve damağınızda bırakacak tat ile bambaşka yerlere gideceğiniz kabak spagetti tarifini sizin için derledik. İşte sosuyla bir bütün olan kabak spagetti tarifi...
MALZEMELER
- 2 adet büyük normal ya da girit kabağı
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 8 adet mini domates
- Tuz
Kıymalı sosu için:
- 2 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 10-12 adet fesleğen yaprağı
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
NASIL YAPILIR?
Öncelikle tencereye su koyarak ocağa alın ve suyu kaynatın. Daha sonra kabaklarınızı yıkayıp kabuklarını soymadan mandolin veya kabuk soyacağına benzer aletlerle spagetti gibi ince ince doğrayın. Su kaynamaya başlayınca ince ince doğradığınız kabakları içine atın ve tuzu da ekleyin. Ardından bir kaseye soğuk su ekleyin ve kabakları süzdükten sonra soğuk suyun içerisine atın. Bu işlem kabakların renginin canlı kalmasını sağlayacak hem de kendi sıcaklıklarıyla daha fazla pişmesini engelleyecektir. 4-5 dakika soğuk suda bekleyen kabakları, bir süzgece alın ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
Sosu için; taze fesleğini incecik kıymaya başlayın. İçine zeytinyağı, parmesan peyniri, balzamik sirke ve ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ekleyip güzelce karıştırın. Arzu ederseniz tüm karışımı robottan çekebilirsiniz. Suyu süzülen kabakları derin bir kaba alıp üzerine karışımı dökün ve iyice harmanlayın.