Tatlı o kadar güzel oluyor ki kış bir an önce gelsin ve bal kabağından hazırlanan kabak tatlısı sofranızda hep olsun istiyorsunuz. Aynı zamanda fırında da pişiyor kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler haberimizde...
MALZEMELER
600 gram
bal kabağı
3 su bardağı
toz şeker
1 su bardağı
su
1 su bardağı
ince çekilmiş ceviz içi
3 adet
karanfil
PÜF NOKTASI
Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
NASIL YAPILIR?
Yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştirin ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.
Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Cevizle servis ederek, tatlınızın lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın