KAAN Çin manşetlerini süsledi: ‘Türkiye kritik bir eşiği daha açtı’

Milli Muharip Uçak KAAN, Çin manşetlerini süsledi. Çin ordu gazetesindeki bir makaleye konuk olan KAAN’dan, "KAAN tam bir beşinci nesil savaş uçağı" şeklinde bahsedildi.

23.08.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 23.08.2024-16:50) KAAN Çin manşetlerini süsledi: ‘Türkiye kritik bir eşiği daha açtı’

KAAN, dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Çin'in önde gelen basın kuruluşlarından Çin Ordu Gazetesi, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ı detaylı bir şekilde ele alan tam sayfa bir makale yayımladı. 

KAAN, Çin manşetlerinde

Akşam’da yer alan habere göre; Makalede, KAAN'ın Türkiye'nin savunma sanayisinde bağımsızlık yolundaki önemli bir adım olduğuna vurgu yapıldı. Türkiye'nin 2002'de %80 olan savunma sanayi dışa bağımlılığının %20'ye düştüğü ve KAAN'ın radar gizliliği, süpersonik seyir, süper manevra ve süper algılama gibi beşinci nesil savaş uçağı özelliklerine sahip olduğu belirtildi.

KAAN Çin manşetlerini süsledi: ‘Türkiye kritik bir eşiği daha açtı’

Ayrıca, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının, KAAN projesine olan kararlılığını artırdığı ifade edildi. Makalede, Türkiye'nin bu projeyle dünya üzerinde beşinci nesil savaş uçağı üreten sayılı ülkeler arasına girdiği ve bu durumun Türk halkını mutlu ettiği yorumu yapıldı. 

Çin Ordu Gazetesi'nin bu tür makalelerle Türk savunma sanayisini yakından takip ettiği, daha önce de Baykar Teknoloji'nin ürettiği SİHA ve İHA'larla ilgili analizler yayınladığı biliniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal